TÜMER Öğrenci Dergisi 4. Sayısıyla Yine Dopdolu
12 Mayıs 2020

TÜMERlilerin kendilerini ifade edebilmeleri, birbirlerini daha iyi tanımaları ve Türkçe yazma becerilerini geliştirmeleri için yayınlamaya başladığımız TÜMER Öğrenci Dergisi 4. sayısıyla online platformda ve dopdolu.

Dergimizin bu sayısının hazırlığını sınıflarımızda öğrencilerimizle birlikte yapmıştık. Nisan ayında dergimizi basılmış halde elimize alıp yine sınıflarımızda öğrencilerimizle paylaşmayı planlıyorduk ancak planlar değişti. COVID-19 salgını sebebiyle bu sayımızı evlerimizde bilgisayarlarımızın ya da telefonlarımızın ekranlarından okuyacağız. 

Bu sayımızda dosya konumuzu farklı ülkelerden bilim ve sanat insanlarına ayırdık. Öğrencilerimiz araştırmalarını yapıp güzel yazılar hazırladılar, seçtikleri kişilerin hem biyografilerini hem de alana katkılarını anlattılar. Bunun yanında, iki farklı röportajımız var. Biri FSMVÜ Çocuk Gelişimi Program Başkanı sevgili Banu Akbaş ile, diğeri ise yabancılara yapılan sağlık sigortalarıyla ilgili sevgili Atilla Öztürk ile. Tabii ki son altı ayda yaptığımız geziler, konserler, programlar, yarışmalar da dergimizin sayfalarında. TÜMER olarak en fazla etkinlik yaptığımız dönemdi geçtiğimiz altı ay ve hocalarımızın destekleri, öğrencilerimizin yetenekleri, istekleri, sahnedeki performanslarıyla unutulmaz anlar yaşadık. Her bir şarkıyla, şiirle, masalla ayrı gururlandık. Öğrencilerimiz yalnız sınıfta değil sahnede de harikaydı! Dördüncü sayı sevincimizi şimdilik uzaktan paylaşan tüm okuyucularımıza ve TÜMERlilere bir süre daha sabırla evde kalmaları çağrısında bulunuyor ve en kısa zamanda yeniden sınıflarımızda görüşmeyi diliyorum. Sizleri çok özledik.